Jelen bejegyzéssel két zenét és egy érdekes összefüggést szeretnék bemutatni.

Számomra mindkét dal remekmű, mindkét dal trance, ugyanakkor teljesen más világot, hangulatot hoznak.

Ami miatt mégis egymás mellé tettem őket - ugye nem csak én veszem észre? - a dob (és pergő-) alap pontosan megegyezik. Ez már túl kísérteties ahhoz, hogy véletlen legyen: minden bizonnyal másolásról van szó. Ha az évszámokat nézzük, akkor Sylver találta ki, és Faithless vette át. (Persze nem kizárt, hogy Sylver előtt már kitalálta valaki, csak én nem ismerem azt a zenét.)

Amúgy semmi bajom az ilyen szintű másolással. Az a véleményem, hogy ezen a szinten is egymás ötleteire, megoldásaira támaszkodva, azokat összecsiszolva lehet tökéleteset alkotni. Ettől még távolról sem lett ugyanolyan a két végeredmény, sőt. Ugyanakkor mindkettő jó, s mindkettő másképp jó.

2004.   2006.

Szerző: N.T

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napi-trance.blog.hu/api/trackback/id/tr674350140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NXF · http://filmkostolo.blogspot.com/ 2012.04.01. 12:11:46

Szerinem nem is igazán másolásról van szó... Lehet, hogy ha nagyon utánakutatnánk, kiderülne, hogy a zeneszerző mindkettőnek "eladta" a dalt... :)
süti beállítások módosítása