2008.


Bár elméletileg már múlt hétfő óta szabadságon voltam, Karácsony előtt elég sokat kellett még dolgozni, itthonról és bentről is (hétfő: kontózás véglegesítése, kedd: sales meeting, szerda: ügyféllátogatás, csütörtök: vízum-ügyintézés).
Ezen hülyeségekből kifolyólag korábban elkézelhetetlen módon elhanyagoltam a blogolást, futni is csak nehezen jutottam el, hétfő este. A Margit-szigetre mentem, 3 kört céloztam meg, ebből két kör tempófutás +1 kör levezetés volt a terv. A hideg ellenére jól sikerült, az első két körön 5 perces átlagot hoztam. Cserébe a harmadik körön baromira fázni kezdtem, pedig legeljebb -3-4 fok lehetett, mégis kihagytam a nyújtást és rohantam vissza az autóhoz. Ennek meg is lett a böjtje másnap, volt némi izomlázam egzotikus izmokban.
A következő futás csütörtök este fél 10-kor következett volna, ha Joli nem akad ki (és nem bízza rám a gyerekek lefektetését nyilvánvaló gonosz szándékkal :-). Valahogy fél 11-kor már nem volt erőm elindulni, inkább kitaláltam, hogy péteken fölkelek reggel 6-kor, és a patakparton futok egy hosszút. Valamivel 7 óra előtt sikerült kimászni az ágyból és 8-kor elindulni a hosszú körre: otthonról a patakpartra, végig a Dunáig, le a Margit szigetre, 2 szigetkör és ezen az útvonalon hazáig: saccolometriával 25-26 km-re becsültem a távot, hasonlót futottam már korábban 1 szigetkörrel. Ez még épp az a táv, amire a magamfajta kocafutó frissítés nélkül indul el. A Margit szigetre érkezve vettem észre, hogy itt baj lesz, ugyanis az pont 10 km volt, a két szigetkörrel és a hazaúttal együtt ez már 30 km össz távot jelentett. A szigetről távozva egyre szomjasabb lettem, folyamatosan azt figyeltem, hova térhetnék be egy pohár vízre (merthogy pénzt nem vittem magammal). December 24-én ilyen helyet találni nem triviális, egészen a Csömöri úti teniszpályáig kellett menni, ami kb. 26. km-nél lehetett :-(
A végére eléggé elfáradt a vádlim, de összességében jól viseltem a megpróbáltatást, izületi probléma nem jelentkezett, bár a következő pár napban volt némi izomlázam. A 30 km-t 3 óra 2 perc nettó idővel teljesítettem, igaz volt pár megállás is (pisilés, piros lámpa, ivás).

A bejegyzés trackback címe:

https://napi-trance.blog.hu/api/trackback/id/tr52546680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.12.31. 01:04:12

Azt el is felejtettem beleírni, hogy a 30km-es futás után mentünk anyúshoz karácsonyfát kivágni...
süti beállítások módosítása